По думите му битката им е главно срещу ДПС

„Кампанията върви напрегнато, но добре. Със сигурност е ясно, че четвъртата партия е ВМРО. Листата ни е много силна. Благодаря на всички хора, които определят себе си като родолюбци и разбраха, че не трябва да пилеят гласове. Нашата битка е срещу ДПС”. Това заяви в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините” водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите му, ако се изпълни условието в ЕП да влязат четири партии, то е много вероятно да има двама представители на ВМРО.

Джамбазки: Ще продължим да се борим срещу нелегалната миграция и радикалния ислямизъм

„Вторият човек в листата на ВОЛЯ е Орхан Исмаилов - доказан турски националист, човек на Ердоган. Много е екзотично да твърдиш, че си български родолюбец, а да вкараш яростни турски националисти в твоята листа. Тоест, който гласува за тях, избира турски министър-председател на България ”, каза още Джамбазки относно решението на Веселин Марешки да включи Исмаилов в листата на ВОЛЯ.

ВМРО регистрира листата си за евровота, води я Ангел Джамбазки

Според Джамбазки гласуването е задължение на всеки българин. „Младите хора трябва да разберат, че когато гласуват, те са началници, а ние политиците сме техни служители. Затова трябва да отидат да гласуват и после да търсят сметка от този, когото са избрали. Когато гласуват, за да получат парична облага, те всъщност нямат основание да се възмущават от избора”, каза още Ангел Джамбазки.

Той поясни и кои са основите теми, които България трябва да отстоява в Европейския парламент. „Трябва да има промяна на регламентите, свързани с миграцията, пакета "Мобилност" и двойния стандарт при храните”, категоричен е водачът на ВМРО.

Целия разговор гледайте във видеото

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.