По непотвърдена информация са направени опити и за манипулации

Отменят машинното гласуване на някои места в страната. Електронният вот е преустановен в секции в градовете Видин, Кърджали, Дупница, Кюстендил и Своге. В две секции в 24-и избирателен район в София машинното гласуване също е спряно заради размяна на местата на техниката във въпросните секции. В Хасково пък се работи по отстраняване на проблем с една от машините.

По непотвърдена информация са направени опити и за манипулации, но към 10.00 ч. в ЦИК нямаше официално постъпили сигнали за това. 

От ЦИК уверяват, че въпреки проблемите, вотът на всички гласували машинно ще бъде зачетен. В това число влизат и гласовете на хората, които са гласували на някоя от машините, повредили се впоследствие.

Към 10.00 ч. в ЦИК са постъпили общо 27 жалби и сигнали, свързани както с машинното гласуване, така и с нарушения около организацията на вота и непозлена агитация.

 

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.