Очавакваме да отстояват нашия интерес, заявиха от Съюза на международните превозвачи

Една от най-важните задачи на новите евродепутати в ЕП ще  бъде именно пакетът „Макрон”.

Председателят на Съюза на международните превозвачи Ангел Траков заяви, че очакванията на бранша са да защитят досегашната позиция на българското правителство. „За целта трябва да се запознаят в подробности с всички протекционистични и дискриминационни текстове в мобилен пакет I. Ние като бранш сме готови да дадем мотивирани отговори на всички техни въпроси и това за нас е нашата цел – да инициираме среща с новите евродепутати , на която да изградим стратегия и да видим как оттук нататък ще се преборим с този несправедлив пакет”, обясни той.

Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев заяви, че от Съюза ще искат на 1 юли да се проведе среща с новите български евродепутати. „Надявам се от новите евродепутати да няма такива, които да изпускат самолетите си за важни гласувания. Още преди 1 юли ще настояваме за среща с новоизбраните евродепутати, ще им кажем какви са нашите искания. Ще очакваме поне двама българи да има в транспортната комисия на ЕП, които да отстояват позицията на българския транспортен бизнес, а защо не и следващият еврокомисар по транспорта да не бъде българин”, поясни Йордан Арабаджиев.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.