Първан Симеонов и Евелина Славкова коментират резултатите от изборите за евродепутати

„Усмихнатите спечелиха, а начумерените загубиха евровота. И не знам дали ГЕРБ спечели, но Борисов със сигурност. Той взе кампанията на партията на „ръчно управление” и тя сработи”. Това каза в ефира на „Здравей, България” социологът от „Галъп” Първан Симеонов.

Колежката му Евелина Славкова от агенция „Тренд” пък определи „Демократична България”като една от най-големите изненади на изборите.

Резултати при 61% обработени протоколи: ГЕРБ - 30,77%, БСП - 25,01%

„Друга изненада е ДПС. От тях се очакваше по-сериозна мотивация от тази, която видяхме, защото те вероятно ще имат под 300 000 гласа. Изненади има и при партиите „под чертата”, както и при независимите кандидати. Така например Иванчева се движи в проценти, с които може да изпревари дори „Атака” и НФСБ”, коментира Славкова.

Според Симеонов при БСП се наблюдава сериозна преференциална битка.

„Това, което чухме, е, че ще има промяна във вътрешнопартийния живот на ГЕРБ, но каква ще бъде тя, ще разберем във вторник. Действията, които Борисов предприема, няма да се ограничат само до победата на изборите. Той иска да остави в съзнанието на хората впечатление, различно от това за „Апартаментгейт”, коментира още Славкова.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.