В рамките на тази година ще бъдат закупени нови 5 ехографа за пет ДКЦ-та, каза още тя

Предвижда строеж на музей, възстановяване на сградата на бившето климатично училище, както и строителство при гара „Пионер”, където трябва да бъде преместен комплексът „Спортна София”.

Заложено е и реновиране на двата стадиона, но не и разширяването им. Кметът Йорданка Фандъкова вече коментира, че е против голяма част от тези предложения, вкючително местенето на „Спортна София”. Противниците на проекта твърдят, че скрито в предложените промени е и застрояването на по-голяма част от парка.

Фандъкова: Твърденията за строителство в Борисовата градина са откровена лъжа

„По-големият проблем е предвиденото застрояване, което ще се случи извън обхвата на подробния устройствен план. Такъв е случаят със „София ленд”, където беше взето от парка, за да се направят атракции и вече зоната му там изобщо не е за атракции, а за смесено строителство на офиси, жилища, каквото искат”, коментира независимият общински съветник Воислав Тодоров.

Запазват гранитните павета в зоната на площад "Св. Александър Невски"

Кметът Йорданка Фандъкова обеща, че в Борисовата градина няма да има никакво строителство. Тя обеща запазване на вида на парка  и  гарантиране на липсата на застрояване. „Имам ясна позиция за „Спортна София”, конната база да си останат там, където са. Никакви климатични училища, няма необходимост от това училище. Стадионите разбира се, че имат нужда от модернизация”, обясни тя.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.