Елка Николова вземала половината пари за нощувки, след което изчезвала

Нови случаи на измамени с фалшиви ваканции на Черноморието. Десетки желаещи да почиват са били измамени от жена, която предлага услугите си по интернет. Елка Николова беше задържана след репортаж на NOVA. След излъчването му в полицията са получени нови сигнали, а броят на "ужилените" от измамната схема постоянно расте.

В края на юли Констатин Мизинов и приятелите му от Пловдив трябвало да отседнат в несъществуващата къща за гости в Ахтопол. Още през март превели капарото на вече задържаната Елка Николова. И този път тя се представяла за собственик на вилата.

Задържаха жената, измамила десетки туристи с фалшиви почивки по морето

„От Facebook видяхме рекламата. Щяхме да ходим четири семейства, общо 10 човека. Падаше се по 100 лева на семейство. Общо 1 000 лева беше цялата къща. Преведохме половината сума”, каза Константин Мизинов.

Два дни преди да заминат за Ахтопол обаче, получили обаждане, че резервацията се отменя. „Представиха се като застрахователна агенция и казаха, че почивката ни се отлага, поради причината, че собствениците на къщата, четири човека, са били загинали в автомобилна катастрофа между Бургас и Ахтопол”, каза още Мизинов.

Първоначално Константин и приятелите му не се усъмнили в тази версия.  Жената представяща се за служител на застрахователна компания дори обещала да им върне парите.

jИзмамница събира пари от туристи, изпраща ги в несъществуващи хотели

„Звъняха ни първия път, за да ни кажат за катастрофата, след това да ни искат данни да преведат парите и след това ние ги търсихме още два пъти и дотам.  Даваше ни сигнал, че абонат с такъв номер не съществува, а на другия номер се включваше гласова поща”, каза Мизинов.

Тогава Константин и приятелите му разбират, че са станали жертва на измама. „Профилът във Facebook беше изтрит и стоеше само хронологията, в която ние бяхме поискали да ни дадат повече информация за къщата, за условията”, коментира Мизинов.

Елка Николова, жената завлякла с пари Мизинов и още десетки семейства от цялата страна, вече е в ареста. До скоро тя беше издирвана от полицията в три града в страната - Перник, Варна и София. Според разследващите има достатъчно доказателства да лежи в затвора.

От Министерството на туризма напомнят - преди да отидем на почивка да проверим легитимността на туроператора. В сайта им има регистър.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.