Жената се издирва от полицията в няколко града у нас

Жена, издирвана от полицията, завлича туристи с фалшиви почивки на морето. Тя събира пари и ги праща на несъществуващи адреси.

Елка Николова се издирва от софийската, пернишката и варненската полиция. Жената обещавала на клиентите си нощувки в апартаменти и хотели по цялото Южно Черноморие. Вземала половината пари, след което изчезвала. Хората обаче разбирали чак на място, че са излъгани. Жената е разследвана и за много други измами. Има и присъди.

Фалшиви имейли от банки призовават клиентите да сменят паролите си

Една от жертвите на измамата разказа пред NOVA как е била излъгана. „Видях обява в интернет. Офертата беше хубава и реших за звънна. Николова предлагаше къща за гости „Елена” в Ахтопол. Цената беше 100 лева на ден за четиричленно семейство. След 6 дни уговорки по телефона, ме убеди да й изпратя сумата. Каза, че вилата се намирала на морето. Преведох 289 лв., което е 50% от цената на 6-дневната ни почивка. Стигнахме до указаното място в Ахтопол, но там се оказа, че няма сграда, няма никой. На улица „Вита 10” няма нищо. Има една гола поляна”, разказва измамената, която пожела да остане анонмна.

Питах в най-близкия магазин за адреса. Казаха ми, че съм може би десетата измамена, която търси къща на това място”, каза още тя.

„Жената има много фалшиви профили във Facebook. Представя се за Елка Николова или Елена Николова. Снимките, които показва, са откраднати от различни хотели”, сподели още жертвата на схемата.

Семейство  Георгиеви от Пловдив също са завлечени с пари от  Елка Николова. В началото на август отиват с децата си в Ахтопол и се натъкват на гола поляна.

„Преведохме поливната от сумата, която възлизаше на 562 лв. Обясних й, че сме с малки деца и за първи път тръгвам така „на сляпо”. Тя каза, че няма проблем. В момента, в който пристигнахме, всичко се оказа фалш. Хората ни казаха, че такава жена, такава улица изобщо няма”, разказва Георгиев.

Мнимата собственичка Елка Николова се оказва стара познайница на полицията. Осъждана е и срещу нея има десетки досъдебни производства - за измами с почивки, кредити, внос на коли. Екип на NOVA не успя да я открие. Полицията все още я търси.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си