Очаква се столичният кмет да обяви кандидатурата си днес

Ще влязат ли Йорданка Фандъкова и Мая Манолова в пряк сблъсък за кметския стол в София?

Фандъкова вече обяви кандидатурата си. Манолова пък заяви, че ще обяви дали се включва в битката „до часове”. За пореден път омбудсманът  отклони въпроса, но пък даде обещание, че няма да пази дълго мълчание.

Инициативен комитет издига Мая Манолова за кмет на 4 септември

Мая Манолова е катастрофирала

Манолова се въздържа да коментира и информацията, че инициативен комитет ще застане зад кандидатурата й. Увери обаче, че ако влезе в битката за кметския стол, ще се раздели с поста си на омбудсман.

„До часове ще обявя решението си, но няма да е днес, защото имам да свърша още работа като омбудсман. В момента, в който съм готова, моят пиар ще ви информира. Ако се кандидатирам, ще подам оставка. Законът не ме задължава. Мога да взема неплатен отпуск, но мисля, че честното поведение е да подам оставка и да вляза в това състезание”, обясни Манолова.

Междувременно стана ясно, че денят на омбудсмана започнал с произшествие. На път за работа тя катастрофирала със своя колежка.

„Тази сутрин претърпяхме леко произшествие, тя е в „Пирогов” и ще остане там още два дни , а водачът на другата кола е изпратен вкъщи”, обясни омбудсманът.

По случая вече образувано досъдебно производство.

„Един от автомобилите е отнел предимство на движещия се непосредствено зад него, г-жа Манолова не е участник, тя е била пътник в единия автомобил. Г-жа Мая Манолова не е шофирала автомобила”, обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

А малко след катастрофата, заедно с представители на протестиращите медици, омбудсманът внесе законопроект за съсловните организации.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.