Днес делото се гледа на последна инстанция

Роднини и приятели на убития 18-годишен Алекс Ангелов от Бяла се събраха пред Съдебната палата с искане за справедлива присъда за смъртта му. Както вече ви информирахме многократно първоначално нападателят- 33 годишният Валентин Маринов получи 20 години затвор. На следващата инстанция, присъдата беше намалена на 3 години лишаване от свобода. Днес делото се гледа на последна инстанция.

СМЪРТ СЛЕД ПОБОЙ: Почина момчето, пребито за една цигара

„Те всъщност променят члена, по който е подведен – от умишлено убийство го правят в такова по непредпазливост. Ние знаем, че нищо не може да върне Алекс, но искаме човека, който го удря и го оставя, да си получи заслуженото. Цялата общественост от Бяла сме потресени от това как може за един човешки живот да получи затвор от 3 години”, коментира близка на младежа.

ПРОТЕСТ В БЯЛА: Съдът замени 20 години затвор за убийство с 3

„Ние искаме скандалната присъда на Апелативен съд – Велико Търново да бъде сменена. Или да върнат делото за ново разглеждане, или да върнат присъдата на Русенския окръжен съд. Тази присъда е скандална за България. Не смятам, че всички в съдебната власт са „гнили ябълки”. Просто трябва нещата да се вземат в ръце”, коментира чичото на Алекс.

Надеждата на близките му е да се потвърди присъдата на Окръжния съд в Русе.

Протест в Бяла срещу намалена присъда за убийство

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.