Говорят Красимира Германова от ГЕРБ и Тихомир Янакиев от БСП

„Нормално е да има битка, защото трябва да се избере най-добрият кандидат.  Вероятно от ГЕРБ  се спряха на моето име заради опита и знанията, които имам. От 16 години съм в политиката. От 12 години съм част от управленския екип на Община Созопол. От тогава градът доста се промени. Моята идея е да надграждам това, което е направено. Основният ми приоритет е благоустрояването на Созопол. Трябва да създадем една добра среда за жителите и гостите на града. Вторият ми приоритет е социалната политика – безплатни детски градини, социален патронаж. Третата ми задача ще бъде да продължа с лидерското място на Община Созопол в привличането на европейски средства”, заяви кандидатът за кмет на Созопол Красимира Германова от ГЕРБ.

„Мотивите ми да се кандидатирам отново за градоначалник са повтарящите проблеми, които е трябвало да бъдат решени преди години. Това е по-скоро надпревара, а не битка. Основната цел на нашия екип е финансовото стабилизиране на общината. Друг приоритет е справяне с демографския проблем. Тази година в СОУ "Св.Св. Кирил и Методий"  има едва 21 първокласника”, каза Тихомир Янакиев, кандидат на БСП за кмет на Созопол.

В интервю за NOVA част от гражданите на града споделиха, че Созопол се развива, но чистотата не е на ниво. Някои обаче отказаха да коментират и заявиха, че в морския град има доста корупция. Те се оплакаха и от недостатъчния брой паркоместа. По думите им през лятото това е сериозен проблем.

„Всички проблеми са решими чрез организационен начин. Гражданите трябва да бъдат въвлечени в самото управление”, каза още Янакиев.

„Тази година наистина имаше проблем с чистотата. Лятото ставаме повече от 150 000. Ще бъдат добавени кошчета през летния сезон. Благодарение обаче на пречиствателната станция успяхме да се радваме на кристално чиста морска вода. Планираме да създадем генерален план за движение в града, който да предотврати проблема с паркирането” , поясни Красимира Германова.

Силна буря в Созопол спря дебата на кандидат-кметове по NOVA. Втората част от “Кръстосания огън” между кандидатите на ГЕРБ Красимира Германова и на БСП Тихомир Янакиев очаквайте в понеделник в ”Плюс-Минус. Коментарът след новините”. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.