Темата коментира председателят на БСП – Варна Борислав Гуцанов

„Единственият въпрос, който стои пред нас, е накъде е тръгнало БСП с това ръководство, на което начело е Корнелия Нинова. Аз смятам, че на последните избори (евроизбори и местни избори) партията стана до голяма степен заложник на личните виждания и амбиции повече на г-жа Нинова, отколкото на колективното ръководство”. Това заяви  председателят на БСП – Варна Борислав Гуцанов в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

Левицата иска касиране на вота в София и Шумен (ОБЗОР)

„До голяма степен желанията на Нинова  не съвпадаха с тези на местните структури. Типичен пример за това е Варна”, каза още той.

„На евроизборите имахме уникалната възможност да спечелим. Да, ние направихме по-висок резутат, но тогава беше най-благоприятната обстановка за победа заради скандалите с Апартаментгейт и къщите за гости. При най-благоприятната обстановка за успех, ние влязохме във вътрешнопартийни разправии”, коментира Гуцанов.

„На местните избори имаме отново с 42 000 по-малко гласове, отколкото на европейските избори. Това се случва само за няколко месеца. Имаме и горе-долу почти същата цифра – с 43 000 повече, отколкото през 2015 година. Това ли е летвата, която вдига 128-годишната партия БСП?”, запита той. 

Корнелия Нинова: Изпълнихме задачата си (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Не може БСП да има толкова принизени критерии. В 7 области от общо 28 ние нямаме кмет, в други 7 области имаме по 1 кмет. Това ще рече, че в 50% от областите в България БСП няма присъствие. Ние регионална партия ли ставаме или сме национална партия?”, каза още Гуцанов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.