Той е един от онези хора, които имат сетива, настроени да улавят и пресъздават дивата и сурова красота на природата

Да уловиш величието на природата по неподозиран начин - за това се изисква душа. Душа, която пътува, снима и лети, дори над най-високото място в България. Владислав Терзийски е един от онези хора, които имат сетива, настроени да улавят и пресъздават дивата и сурова красота на природата – от земята и от въздуха.

„Никога не съм се приемал за оператор, режисьор или фотограф, просто си снимам. Навярно тази любов към снимането ми се е предала от родителите ми. Заедно с тях ходехме често по планините, каза Владислав Терзийски. 

Владислав Терзийски е фотографът, който развълнува интернет заради една снимка. Късметлийският му кадър е с мълнии. Последва лавина от хиляди лайкове и коментари. Оттогава той е не само ловец на светкавици, но и на спиращи дъха мигове. Напуска работата си като мениджър на фирма за фототехника и се впуска в пътешествие из България. С обектива си и с още едни очи. „Тази година не хванах нито една мълния. При тях правилото е, колкото повече ги гониш да ги уловиш, толкова повече ти бягат”, споделя Владислав.

ПРЕЗ ОГЪН И ЛЕД: Да прекосиш Америка пеша

„През моите снимки страната ни изглежда много хубава, много чиста. Такава ми се иска да я виждам, но за съжаление не винаги се случва така. Налагало ми се е да махам от кадъра изхвърлени отпадъци, спрени коли. Особено покрай пътищата е много модерно някой да си изхвърли боклуците”, разкри той.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.