Говорят Георг Спартански, Мирослав Петров и Илиян Йончев

„Проблемът със заплащането на средните медицински кадри е все по-остър и належащ”. Това каза по време на предизборния дебат за Плевен в ефира на „Здравей, България” независимият кандидат и настоящ градочалник Георг Спартански. Той допълни, че проблемът е повсеместен и го има и в местната болница.

На същото мнение са и неговите опоненти за поста – Мирослав Петров от ГЕРБ и Илиян Йончев от БСП. Според Йончев обаче местната власт не може да направи нищо за разрешаване на проблема, защото болницата в града е държавна.

„Плевен е университетски град, с Медицински университет, който има опции за развитие на медицински туризъм. Това би довело до повишаване на качеството на услугите и работни места”, коментира Мирослав Петров. Според него градът бил в демографска катастрофа.

Кандидатът на ГЕРБ за градоначалник открои и друг местен проблем – този с гробищните паркове. По думите му след месец няма да има места, където починалите да бъдат погребвани, заради липса на отчуждени терени.

Настоящият кмет обаче заяви, че няма такъв проблем. Гробни места имало.

Илиян Йончев каза, че друг много сериозен проблем е този с водоподаването „В момента градът е на воден режим”, обясни той. Според него проблемът идва от факта, че водната каскада в Плевен се захранва с питейна вода. Трябвало да се намери решение на този проблем в следващите четири години. Йончев посочи и алтернативен вариант за захранване – от двора на Историческия музей. Георг Спартански обаче бе категоричен, че съоръжението не може да влияе на водоподаването на града.

Целия дебат гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.