Говорят Хасан Азис от ДПС, Никола Чанев от ГЕРБ и Милко Багдасаров от БСП

„Вярвам, че заедно ще продължим да наддграждаме това, което сме постигнали през годините. Ремонтирахме 6 училища, построихме детска градина. Направихме огромна инвестиция в образованието”,  заяви в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините” Хасан Азис, кандидат на ДПС за кмет на Кърджали.

„След като станах областен управител, разбрах колко много може да се направи за нашия град. Управлението на Хасан Азис  не само, че не помага, а пречи. Мисля, че успях да спечеля доверието на своите граждани. Положих усилия за подобряване на пътната инфраструктура. Осигурих средства за нова спортна зала”, каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на Кърджали Никола Чанев.

„Мотивира ме желанието на хората за промяна. Разликата между мен и моите конкуренти е в нашите възможности. Целта на управлението ми е накрая да не искам прошка от жителите на Кърджали, а да съм горд от направеното”, заяви Милко Багдасаров, кандидат на БСП за кмет на Кърджали.

В репортаж за „Плюс-минус. Коментарът след новините” местните споделиха кои са плюсовете и минусите на сегашното управление, и разбира се какво трябва да се промени.

Хората се оплакаха от липсата на достатъчно осветление и детски площадки. Кърджалийци отбелязаха и хубавите неща, които се случват в града, като ремонта на стадион „Арена Арда”.

Какво ще променя в управлението, ако стана кмет на Кърджали?

„Хората са прави да недоволстват. За последните 16 години няма нито една сфера на обществения живот, която да се е развила положително. Няма да обещавам неща, които са неизпълними. В рамките на 1 година ще изградим нова схема за сметосъбиране. През мандата ми ще изградя детски градини и училища в квартал „Възрожденци”. Често се налага различни проекти да бъдат ремонтирани по два пъти”, категоричен е Никола Чанев.

„Нашият приоритет е да решим проблемите на всеки един гражданин поотделно. Тоест, да проверим дали пред всяка къща асфалтът е качествен, има ли осветление и тротоари”, поясни Милко Багдасаров.

Сегашният кмет Хасан Азис заяви, че се интересува от мнението на хората. „На последните избори 60 % от населението ни подкрепи. Благодарение на екипа ми сме разрешили всички тежки подземни инфраструктурни проекти. Това, на което трябва да наблегнем, е осветлението”, каза още Хасан Азис.

„Гаранция за успеха на едно управление е единството. Решението е всички да работим заедно”, смята Багдасаров. Хасан Азис е на мнение, че общините в България са зависими от централната власт.

Целия дебат гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.