Говорят Живко Тодоров от ГЕРБ, проф. Иван Върляков от "БСП за България" и Гергана Микова от НФСБ

Един от основните проблеми в община Стара Загора е инфраструктурата извън рамките на града. Това заяви по време на дебата в "Здравей, България" кандидатът за кмет Гергана Микова от НФСБ. „За да съм честна към всички онези хора, към които се стремим и към чиито глас призоваваме, трябва да кажа, че Стара Загора се развива добре на фона на обстановката в цялата страна", коментира тя. 

ВИЖТЕ СНИМКИ

Микова обаче обясни, че трябва да се променят много неща. Едно от тях е да има по-къса писта за обслужване на бизнеса. 

Според кандидата за градоначалник на Стара Загора от "БСП за България" проф. Иван Върляков на индустриалната зона на града трябва да има високотехнологично производство и висок природен продукт. "Аз съм питал доста бизнесмени при какви условия искат да инвестират в България. Първото условие е предвидимост, сигурност и работна ръка. Няма я работната ръка", коментира проф. Върляков. 

„В момента инвестираме в едно училище за млади таланти в областта на математиката, информатиката и информационните технологии. Това училище ще подготвя специалисти със средно образование. Ще разговаряме и с Тракийския университет", заяви Живко Тодоров, кандидат за нов мандат от ГЕРБ.

Според проф. Иван Върляков в Стара Загора има битова престъпност и ще има такава. докато няма достатъчно доходи и стандарт, който да ги кара да са обществено отговорни. 

А Живко Тодоров е категоричен, че общината трябва да направи всичко възможно да запази сектор енергетика и ТЕЦ "Марица Изток" възможно най-дълго. "От друга страна ние трябва да изградим необходимата инфраструктура и индустриални зони, където може да се инвестира", каза още той и допълни, че има идея на пистата на бившето летище да бъде изграден експоцентър. Идеята на Гергана Микова пък е да се привлича по-малки работодатели.

"Най-големият проблем е, че градът се задъхва. Трябват буферни паркинги", заяви проф. Върляков. Според него в кварталите зелените пространства изчезват.

Според тримата в града има и проблем със здравеопазването. „Здравеопазването страда от общия проблем. Има държавна болница с голям дълг, който тя успява да обслужва”, заяви Живко Тодоров.

„Болницата трябва да се запази, тъй като обслужва не само общината, а целия регион”, каза Гергана Михова

А проф. Върляков е категоричен, че докато болниците са търговски дружества не може да има добро здравеопазване.

Целия дебат гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.