Абсурдният случай е от болницата в Павликени

Лекари забравиха пациент в скенер и дори го обявиха за издирване. Случаят е отпреди 10 дни в общинската болница в Павликени. 70-годишната Асенка Христова била изследвана за заболяване на белите дробове, след което - забравена, заключена и оставена да лежи в скенера в продължение на шест часа.

АБСУРД: Пациенти в Ямбол – потърпевши от разбитата настилка пред болницата

Дъщерята на пациентката случайно разбира, че майка й липсва от болницата. Лекарите също били в недоумение къде би могла да е отишла възрастната жена. И роднини, и лекари подават сигнал  в полицията за изчезнал пациент. Започва акция по издирването й. Няколко часа по-късно Асенка е открита вързана за скенера и заключена в залата за изследвания. "Тяхното предположение беше, че диагнозата, която е поставена и е недобра, уплашила се е и си е тръгнала от болницата", каза Стефка Събинова, дъщеря на Асенка. 

„И чувам токчета навън в коридора. Видях, че лампа светна. И започнах да викам", обясни възрастната жена.  

Управителят на лечебното заведение Анета Кръстева каза пред камерата на NOVA, че е извършена проверка по случая. Тя установява, че възрастната жена е забравена в скенера от рентгеновия лаборант Камелия Кръстева. В момента тя е в отпуск, а управителят заяви, че ще бъде наказана.

Рентгеновият лаборант, забравил жената, не бе открит от екипа ни в отделението. Камелия Христова се оказа, че е в отпуск от седмица. Отказа и да се срещне с нас пред дома й. Излезе, обаче, отново съпругът на Камелия Христова, видимо изнервен. Тя може да получи наказание - забележка и глоба от 50 лева. 

ЗДРАВЕН АБСУРД: Да ти сменят личния лекар, без да разбереш

От болницата уверяват, че престоят на пациентката в скенера за толкова дълго време не бил опасен за здравето, защото апаратът бил изключен. По настояване на роднините в епикризата е записано изрично, че жената напуска болницата, защото е била забравена в скенера. Близките са категорични, че ще съдят болницата. А 70-годишната Асенка Христова вече се лекува в болница  в столицата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.