Темата коментират политологът Румяна Коларова и социологът Първан Симеонов

„Някъде около една трета от гласуващите в София решават сега за кого ще гласуват. Имайте предвид, че каквито и да е социологически изследвания да се показват сега, особено в такива оспорвани битки, резултатът ще се реши накрая”. Това заяви социологът Първан Симеонов в студиото на „Здравей, България”.

Нинова: Бих гласувала и за десен кандидат при балотаж в София

„Има социологически агенции, които системно работят в полза на едната от двете основни партии и това го има навсякъде по света. От тази гледна точка, навсякъде по света, първо се знае дали агенцията е обективна или е политически пристрастна. Има и агенции, които правят проучвания, но не ги оповестяват, защото резултатите не са благоприятни за този, който ги поръчва”, коментира политологът Румяна Коларова.

„Тренд”: Все повече хора мислят да гласуват

„Трудно е отсега да кажем каква ще е избирателната активност, но се предполага, че на тези избори тя ще бъде по-висока, отколкото на предишните местни избори. Това ще бъде така най-вече в София, защото този път има интрига", посочи Симеонов.

„Ако има много балотажи в страната, това ще бъде добре за българската демокрация”, смята  Коларова.

„За разлика от предишни местни избори, на тези вече говорим за детайли, което е положително. Скоро ще дойде време, когато хората ще спрат да говорят за общополитически въпроси и ще започнат да се интересуват от средата пред блока си", коментира Симеонов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.