Искам да представлявам левите идеи, заяви още кандидатът за кмет на София

„Стана модерно всички да казват, че са граждански кандидати, че няма ляво и дясно. Искам да представлявам левите идеи”. Това каза кандидатът за кмет Георги Кадиев пред камерата на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

„Моята задача е да покажа, че левите идеи са важни за София. Ляво решение е да имаш безплатен градски транспорт, за да могат хората да слязат от автомобилите и да се качат на градски транспорт. Ляво решение е да строиш детски градини, за да не се налага да даваш ваучери на майките за частни детски градини. Ляво решение е да има общинска детска болница, за да не ходят по частни", заяви Кадиев.

Той каза, че не се срамува от миналото си като член на БСП.

„Защитавам леви позиции и леви политики. Понеже се чуват доста критики, че разпилявам лявото пространство, бих искал да кажа, че в политиката няма служебни победи. Всеки се бори за победата, както може”, заяви още Кадиев.

Кадиев: Безплатният градски транспорт ще реши проблема с мръсния въздух

За София смята, че огромен проблем е чистият въздух.

„Предлагам да бъде скъпо да се возиш на автомобил и безплатно да се возиш в градския транспорт. Загубата за Столичната община и Центъра за градска мобилност ще бъде около 120 милиона лева, около 15 милиона са заплатите на контрольорите. Остава да се покрие загуба от около 100 милиона лева, което ще стане чрез увеличение на данъците на дизелови и бензинови автомобили, както и увеличена цена на „синя” и „зелена” зона”, каза още той.

Според него чистият въздух е с по-голям приоритет пред правото на хората да карат евтини дизелови автомобили.  

„Нямам намерение да вдигам други данъци, но ако влезем в криза, данъкът за придобиване на имоти трябва да бъде намален", обясни Георги Кадиев.

По думите му трябва да има ускорено строителство на детски градини. „Чувам за идеи да се дават ваучери на майки, за да компенсират цената в частна детска градина, но за мен това не е решение", заяви Кадиев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.