Изборните секции отвориха врати точно в 08.00

Най-следеният и най-важният вот в страната е битката за кметското място в София. Гласуването за местни избори започна точно в 07.00 ч. Право на глас за кмет на София имат над 1 100 000 души.

„Гласувах за София да продължи да се развива, да не се подлагат на риск големите проекти на града. Те се нуждаят от последователност и от опит, а не от експерименти. Гласувах за града, който обичам. Все още градът има нужда от много работа”. Това каза кандидатът за кмет на София от партия ГЕРБ Йорданка Фандъкова, след като упражни правото си на вот.

„Гласувах за промяната. Това е основната ми кауза в тази кампания. Промяна в модела на управление в София. Както искаме чист и прозрачен въздух, така искаме чисто и прозрачно управление. Гласувах за София с грижа за хората – за младите, за децата, за възрастните. За по-добър живот на всички, а не само за малка група приближени. За това София да бъде зелена, подредена и модерна европейска столица”, заяви кандидатът за кмет на столицата Мая Манолова.

„Гласувах за силен, принципен и подготвен кмет и Общински съвет. Гласувах за София на нова скорост, която да се сравнява с всички други европейски столици и всички ние да преследваме мечтите си в нея”, заяви кандидатът за кмет на София Борислав Игнатов.

„Гласувах, защото искам София да бъде град, в който с огромна любов живеем, развиваме се, работим. За истинска промяна, за промяна донесена от млади, от независими, от доказани хора, които искат градът да не стои на едно място, а да прави смели крачки напред. И мисля, че можем да го постигнем". Това каза кандидатът за кмет на "План за София" Борис Бонев.

„Гласувах за чист град, подреден град, град без незаконно строителство. Град с чист въздух, град в който кварталите най-после са свързани. Виждате как се идва в „Овча купел”, виждате какви са улиците. Гласувах за това тези квартали да бъдат свързани със София. Градът трябва да бъде подреден, да има ред, сигурност и общинска полиция”. Това заяви кандидатът за кмет на столицата Ангел Джамбазки.

„Гласувах за това София най-после да има кмет мъж. Човек, който може решително да свърши няколко неща. Ще изброя най-важните – да се справи с тези, които тровят децата ни – наркодилърите. Те ще бъдат размазани при моето управление. Тези, които обират къщи, апартаменти, офиси също", посочи кандидатът за кмет на София Волен Сидеров веднага след като упражни своето право на глас.

Репортери: Галя Щърбева, Ивета Шилигарова, Живко Константинов

Кои ще бъдат новите кметове на България – вижте само по NOVA на 27 октомври. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.