Кандидатите са 12, а избирателите са над 67 000

Близо 8% е била избирателната активност в Благоевград към 12 часа. Това сочат данните от изследването на "Галъп". Това е и най-активният от градовете, в които социологическата агенция следи в деня на изборите.

До 10 часа няма нито един постъпил сигнал за купуване на гласове. Това съобщиха от ОИК. От там определиха информацията като приятна изненада.  

 

 

7% е изборната активност на местния вот. Своето право на глас са упражнили 4 707 души. Само петима членове на секции са закъснели и са били заменени. В ОИК е получен сигнал срещу председател на комисия, който наредил да се сканират и копират празни протоколи. Той се проверява.

Хората в областния център на Пиринско гласуват за промяна за младите и да се върнат тези, които са в чужбина. Гласоподавателите искат града да процъфтява и да просперира.

 

В Кюстендил избирателната активност е малко над 7%. Около 4 000 души са гласували.

Изборният ден в Благоевград започна без проблеми. Такива не е имало и в Деня за размисъл.

Кандидатите са 12, а избирателите са над 67 000. 563-ма души ще се борят за място в Общинския съвет. В общините Симитли и Сатовча има регистриран само един кандидат за кмет.

Репортер: Антон Чавдаров

Кои ще бъдат новите кметове на България – вижте само по NOVA на 27 октомври. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.