14 са претендентите за кметския пост в Европейската столица

14 са претендентите за кметския пост в Пловдив. Изборният ден в Европейската столица на културата започна нормално. Всички 476 секции отвориха врати навреме. Право на глас в Пловдив имат над 286 000 граждани, а за първи път ще гласуват 1395 души.

Междувременно възникна проблем с гласуването в общинския старчески дом в Пловдив. Над 40 възрастни и трудноподвижни хора са били върнати от секцията на дома, в която досега са гласували. Живеещите там трябва да отидат да упражнят вота си на местата си по лична карта, понеже не са сменили постоянния с временен адрес.

Една от потърпевшите се оплака, че не е успяла да гласува, защото била регистрирана в друг район. По-късно през деня от ОИК са разпоредили хората от дома да бъдат извозени до училищата,  в които са секциите, където те могат да гласуват.  От там не успяха  да кажат чия е вината за случилото се.
„Според мен е пропуск в закона”, каза председателят на ОИК – Пловдив Дарина Тодорова.

Директорката на дома заяви, че всички негови обитатели досега са гласували там.

 

Кои ще бъдат новите кметове на България – вижте само по NOVA на 27 октомври. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.