Сред рушащите се къщи е трудно да срещнеш човек

Почти безлюдното селце Косово се намира на около 50 км от Пловдив. Сред рушащите се къщи е трудно да срещнеш човек. От 1300 души жителите му днес са по-малко от пръстите на две човешки ръце. Постоянно живеещите са едва 8 души.

Най-младият избирател тук е на 65-години, а най-старият е баба Митра - на 85. Казва, че ще отиде да гласува, за да има по-малко престъпност в селата. Тя споделя, че гласува на всички избори в страната, но винаги е разочарована.

СНИМКИ ОТ ИЗБОРНИЯ ДЕН ВИЖТЕ ТУК

В селото изборна секция няма. Най-близкото населено място, където могат да упражнят вота си, е на 8 километра - в Нареченски бани. В селото, до което не стига автобус, а хлябът се доставя два път в седмицата, надежда все пак има. От пет години чужденци, а и българи започнали да купуват старите къщи и да ги възстановяват. Като Васил, който идва със семейството си чак от София.

 „Много привлекателна обстановка, природата и пак ви казвам архитектурата. За мен това е най-красивото село в България”, заяви Васил Комитов.

Кои ще бъдат новите кметове на България – вижте само по NOVA на 27 октомври. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.