Бил е заменен с друг

Изборният ден в Община Видин започна нормално. Председателят само на една от секциите в града не се е явил заради здравословни причини. Той веднага е бил заменен с друг. 10 са кандидатите за кметски стол, а 190 се борят за позицията общински съветник. Право на глас имат 57 000, а избирателните секции  са 127. На местните избори през 2015 година избирателната активност е била 44%. Предстои да разберем дали тази година ще има по-голям брой гласували.

Към 12.30 ч. избирателната активност във Видин беше над 20%.  

СНИМКИ ОТ ИЗБОРНИЯ ДЕН ВИЖТЕ ТУК

Междувременно прокуратурата във Видин назначи проверка на партиен лидер, който черпел с баница за именния си ден. Тя е била иззета заради съмнения, че в нея има пари. По-късно от прокуратурата заявиха за NOVA, че нарушение не е открито.

На „Дунав мост 2” в посока България пък се е образувала колона от над 5 км от чакащи тежкотоварни автомобили. Шофьорите са тръгнали по-рано, за да успеят да гласуват, но на границата проверката минава бавно.

Кои ще бъдат новите кметове на България – вижте само по NOVA на 27 октомври. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.