При обработени 55,7% от протоколите, 28,6% получава кандидата на ГЕРБ Мирослав Петров, а 39,4% са за независимият Георг Спартански

Плевен избра на балотаж да отидат настоящият кмет срещу настоящия областен управител на града – Георг Спартански срещу Мирослав Петров.

При обработени 55,7% от протоколите, 28,6% получава кандидата на ГЕРБ Мирослав Петров, а 39,4% са за независимия Георг Спартански.

Официални междинни резултати от местния вот към 7.00

 „Резултата при толкова много кандидати е силно разпилян, но е такъв какъвто е. Добре е хората да обмислят концепциите на кандидатите. На база на идеите, които имам за града ни, ще търся подкрепа от всички плевенчани. Имам подготвен екип с визия, който може да започне работа веднага за да може Плевен да се нареди до добре развитите индустриални градове, които осигуряват добър поминък и начин на живот”, коментира Петров.

„Аз съм независим, безпартиен кандидат с гражданска кандидатура и се радвам, че само за 3 дни преди регистрацията събрахме 4000 подписа и вярвам, че ще продължим да правим Плевен по-добър, такъв какъвто всички го виждаме в нашите мечти”, каза Спартански.

Избирателната активност от близо 50% не е изненада за кандидатите. Независимо кой спечели на балотажа и двамата обещаха, че ще продължат да работят заедно за общото благо.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.