Темата коментират политологът Стойчо Стойчев и социологът Кольо Колев

В деня на размисъл не е изключено да се случат провокации, които могат да обърнат вота. Това заяви в предаването „Здравей, България” политологът доц. Стойчо Стойчев. „Материал да се хвърли бомба винаги има”, категоричен е той.

„Без всякакво съмнение може да се обърнат резултатите. Аз лично прогнозирам много сериозна битка, в която нещата ще бъдат много близо”, категоричен беше социологът Кольо Колев. Според него разликата между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова е абсолютно пренебрежима.

„Хипотезата „По-малко хора отиват да гласуват е печеливша за Йорданка Фандъкова, защото Мая Манолова разчита на антивот. Ако има висока активност, тя ще се генерира от такъв тип хора, които ще отидат да гласуват, за да накажат някого. И това няма да бъде гласуване за нов кмет на София, а гласуване анти Борисов, анти Манолова и т.н”, коментира доц. Стойчев.

„Има ресурс да бъде мобилизиран т.нар анти ГЕРБ вот. Въпросът е дали хората наистина ще излязат. Нещата ще бъдат на кантар до последния момент, ако някой не сбърка „не се простреля в крака””, каза Кольо Колев.

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.