По време на акцията са извършени претърсвания и изземвания

Задържаха четирима души по подозрение за купуване на гласове в района на Плевен в деня за размисъл. По време на акцията са извършени претърсвания и изземвания. Миналата неделя в село Буковлък бяха регистрирани множество нарушения.

Местните твърдяха, че в стаята за гласуване влизали по няколко избиратели наведнъж. Полицията обаче веднага се е намесила. В  Буковлък избраха кмет още на първи тур. Той ще застъпи своя пети мандат след броени дни.

Стана ясно и че 42-годишен мъж вече е осъден за купуване на гласове. Той сам се е признал за виновен. Мъжът е осъден на 10 месеца затвор и 5000 лв. глоба. В събота вечерта беше получен и сигнал, че в центъра на града автомобил е „разхвърлял” пари и е агитирал за определен кандидат.

На втория тур за кметския стол в Плевен ще се борят досегашният кмет Георг Спартански  и досегашният областен управител Мирослав Петров.

Към 09.00 ч. пред изборните секции вече има опашки от желаещи да гласуват.

Репортер: Мартин Георгиев

Кои ще бъдат новите кметове, избрани на балотаж, вижте само по NOVA на 3 ноември. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.