Премиерът коментира намерението на президента да свика среща по повод „пропуските в изборния процес”

„Той е мъж, обграден от Корнелия Нинова, Мая Манолова, Елена Йончева, Татяна Дончева…  Те го ошашавиха този човек. Нека сме снизходителни. Аз просто не му завиждам”. Това каза премиерът Бойко Борисов в коментар на намерението, изразено от президента Румен Радев да свика среща по повод „пропуските в изборния процес”. Министър-председателят говори пред журналисти, след като упражни правото си на глас на балотажа в София.

ВИЖТЕ СНИМКИ

Румен Радев: Призовавам гражданите да гласуват активно (ВИДЕО+СНИМКИ)

По-рано през деня държавният глава заяви: „Огромният брой недействителни бюлетини на първи тур и множеството сигнали за купени гласове компрометират самото доверие в изборния процес. Ще поканя ръководството на ЦИК, органите на реда и парламентарно представените политически партии, за да обсъдим всички пропуски в изборния процес".

„Явно, само когато той победи, изборите са били честни”, коментира Борисов.

Той каза още, че на балотажа в столицата е гласувал, за да „продължи София да расте и да става все по-хубава и по-хубава”.

„Когато аз станах кмет, „Кремиковци” бълваше дим във всички цветове на дъгата. Благодарение на нашата политическа воля, това го няма вече. Преди канализацията на София се изливаше в река Искър, а сега рибарите ловят риба и цялото дефиле е чисто”, коментира още министър-председателят.

Той бе категоричен, че за него изборите в София са приключили още миналата неделя, „когато ГЕРБ победи БСП двойно”.

Премиерът разказа и какво е говорил по телефона с френския президент Еманюел Макрон за твърдението му, че "предпочита африкански мигранти пред  такива, трафикирани от българи и украинци".

"Както ние за френските квартали, където, освен с жандармерията, с друго не се влиза, така и някои български граждани са правили лоши неща в чужбина - спомнете си трафика на жени. В този смисъл Макрон иска да каже, че в Европа живеят много лоши хора, а едни кротки мигранти - ние се разправяме с тях. Мисля, че той разбра за какво става въпрос. И се надявам сега да ни се издължи и за Шенген, и за пакета за транспортните работици, и за чакалнята на Еврозоната", каза Борисов. И допълни: "Ние пак си изпращаме протестните ноти. Като нямаш какво да кажеш, ще се изкажеш против ромите, случва се. Възприел е, че е грешно изтълкувано. Аз не съм му адвокат, направил си е извода".

Кои ще бъдат новите кметове, избрани на балотаж, вижте само по NOVA на 3 ноември. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.