Голяма част от секциите се оплакаха, че са чакали с часове полицейски патрули, които да ги ескортират

Мъж припадна, докато чакаше реда си за предаване на бюлетините в Пловдив.  Наложи се на място да пристигне линейка и да го откара в болница.

Предаването и броенето на бюлетините в града под тепетата приключи в 02:00 часа през нощта. Целият процес ставаше много по-бързо отколкото на първи тур. Въпреки това голяма част от секциите се оплакаха, че са чакали с часове идването на полицейски автомобил, който да ги ескортира до общинската избирателна комисия.

Така при 100% обработени протоколи Здравко Димитров получава 57,32% от гласовете, а Славчо Атанасов - 38.10%. 286 000 гласоподаватели са упражнили правото си на глас.

Областният управител Здравко Димитров седна на кметския стол в Пловдив с 57, 32 процента подкрепа от жителите на града.

"Битката не беше лека. Всички ще работим заедно за Пловдив. Държа на думите си", каза той.

Здравко Димитров представи и останалите шестима победители от ГЕРБ, които печелят районните кметства. Първото, което ще направи като кмет на Пловдив.

"Данъкът трябва да бъде редуциран, но в Пловдив е много висок и има напрежение", заяви Димитров.

"Цялото училище бяха 10 секции. Два рейса стояха и чакаха патрулна кола един час. Обадихме се в районното управление. Дежурният на районното управление каза, че има само четири патрулки, а ние като дойдохме бяха 10 патрулки в самия панаир", каза още секретарят на СИК-Пловдив Иван Атанасов.

От общината обясниха, че до ситуацията се е стигнало заради бързото броене на бюлетините и многото училища, които дублирали заявките за екскорт.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.