„В България се правят най-модерните операции, трансплантации, имаме прекрасни хирурзи", каза още той

Надявам се всички да подкрепят кампанията за донорство, аз го направих. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"В България вече се правят най-модерни операции, трансплантации, имаме най-добрите хирурзи. При успешна донорска кампания или операция, част от теб продължава да живее. Не само спасяваш живот, но и част от теб продължава да живее. Не само душата, но и нещо от теб продължава да живее. Човек не знае кога може да му се случи. Сега в България 1150 души чакат за трансплантация. Те могат да се върнат здрави към нормален живот", посочи премиерът.

СПОРЕД ПРОУЧВАНЕ: Едва 35% от българите са готови да станат донори

"1151 души чакат за трансплантация у нас", обяви здравният министър Кирил Ананиев преди днешното правителствено заседание. Той раздаде на колегите си карта от кампания на министерството, която подкрепя донорството. На нея всеки може да отбележи, че иска, в случай на смърт, органите му да бъдат дарени.

Започва кампания за насърчаване на донорството

Последната дума отново е на семейството на починалия, защото декларацията няма юридическа стойност, но идеята на здравния министър е по темата да се говори и повече хора да се доближат до нея. Премиерът Бойко Борисов също попълни картата от кампанията “Да! За живот!”.

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.