Платих си своята цена, заяви лидерът на НФСБ

„Не е справедливо да ме изкарват обществен враг номер 1, не е човешко. Платих си своята цена. Не съжалявам, че съм освободил вицепремиерския пост”. Това заяви в предаването „Здравей, България” Валери Симеонов. Повод за коментара му станаха протестите на майките на деца с увреждания, които протестират срещу избора му за заместник-председател на НС.

„Първата фаза на протестите беше успешна от тяхна гледна точка. Аз се извиних, подадох оставка. Но важното е, че трите законопроекта, за които настояваха те, бяха приети в НС”, коментира Симеонов.

Протест и контрапротест заради Валери Симеонов

„Осъзнавам, че съм по-различен в политически план, използвам по-остри изрази. Но в продължение на 1 година работя върху себе си”, заяви още Симеонов. Той сподели, че знае какво е да имаш болен човек в дома си – и дядо му години наред е бил на легло, и майка му в момента е в такова положение от 7 години.

„Помагал съм на много хора с инвалидност. Не съм този сатана, който ме описват”, заяви Симеонов и изрази готовност да се види с протестиращите майки на деца с увреждания.

Увеличават се част от данъците в София

Симеонов коментира и повишаването на данъците в София.

„Неприятна и болезнена, но необходима мярка”, заяви Симеонов за по-високия данък за по-замърсяващите автомобили.  „Съобразно изискванията на ЕС, това е неизбежно”.

Глоби за стаите под наем в онлайн платформите - какво ще се промени за туристите?

Той коментира и предложението нерегламентираното отдаване на стаи в онлайн платформи да се санкционира. 

„Става въпрос за следното – дали държавата да се прави, че не вижда беззаконието, или да осигури еднакви условия за всички, които предлагат хотелиерски услуги”, каза Валери Симеонов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.