Българският тенисист се отдаде на заслужена почивка

След доброто си представяне на заключителния турнир в Париж, Григор Димитров се отдаде на заслужена почивка.

Първата спирка на Григор бе Исландия, като там той бе в компанията на родителите си. Страната на огъня и леда е сурова, но и безкрайно красива и разнообразна. Там има вулкани, ледници, гейзери, водопади и много зеленина.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Djenev (@danieldjenev) on

Ракета номер 1 в мъжкия ни тенис сподели в социалните мрежи изключително красиви снимки от незабравимите моменти, с които привлече интереса на своите фенове. Съдейки по снимките, можем да предположим, че Гришо е прекарал няколко незабравими дни със своето семейство близо до Вахтнайокутъл - най-големият глетчер в Европа. Разположен е в югоизточната част на острова и покрива повече от 8% от площта на Исландия. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Djenev (@danieldjenev) on

Средната дебелина на леда е 400 м, а максималната 1000 м. Това го поставя на трето място след ледниците на Антарктида и Гренландия. Под ледника има няколко вулкана и огромен кратер, в който има езеро, дълбоко 488 метра.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Djenev (@danieldjenev) on

Няколко дни по-късно Григор сподели снимки от състезание, в което участва, заедно със своя кондиционен треньор. Там постави и личен рекорд за най-добро време.

Ракета номер 1 на България разнообрази дългите почивни дни и с каране на колело, катерене по стена и други забавни дейности, на които направи свидетели и най-големите си фенове.

Първото предизвикателство пред Григор за новия сезон ще бъде турнира ATP Cup, където той ще се включи като играещ капитан на България. Надпреварата ще се проведе между 3-ти и 12-и януари 2020 г. в Бризбейн, Сидни и Пърт, Австралия. В надпреварата ще участват 24 отбора от 24 страни. Тимовете ще бъдат определени на базата на ранглистата на водещите тенисисти.

Колкото и свободно време да има Григор обаче, той не забравя и тренировките. В интернет се появи забавно видео, на което тенисистът демонстрира триково изпълнение на сервис, което бързо набра популярност.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook