Психиатърката, която е отговаряла за лечението на болните, е подала молба за напускане

След разкритията на репортера на NOVA Вероника Димитрова за лечение само на хартия. Кой проверява пловдивската психиатрия? И източвано ли е здравното министерство? Вероника Димитрова продължава да следи темата.

Източвала ли е пловдивската психиатрия здравното министерство?

Болни, настанени в комплекса за социални услуги „Свети Георги” в Пловдив, едновременно с пребиваването си в дома, се оказват и на лечение в психиатрията.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Уволниха две болногледачки от „Дома на ужасите” в Пловдив

„Такива разследвания са необходими, защото всеки сигнал подлежи на разследване и от нас. Разговарях с управителя на центъра за психично здраве, както и с психиатрите. В същия ден беше пусната заповед от кмета на Пловдив за сформиране на комисия за вътрешна проверка. И с нарочно писмо сезирахме РЗИ, за да се извърши експертна такава. Ако открием такива, ще бъде безкомпромисни”, категоричен е д-р Калин Калинов – директор на дирекция „Здравеопазване” в община Пловдив.

 

 

СЛЕД РАЗКРИТИЯТА НА NOVA: Какво следва за „Дома на ужасите” в Пловдив?

„Тази дирекция беше възстановена преди месец. Тя е част от новата структура на община Пловдив от 2 януари. Мога да ви гарантирам, че нашата работа започва с едни много сериозни одити в 14-те общински заведения. Там, където намерим нарушения, ще бъдем безкомпромисни, гарантира Калинов.

Психиатърката д- р Гергана Константинова, която е отговаряла за лечението на болните в социалния дом, вече е пуснала молба за напускане.

Още по темата гледайте във видеото.