Репортерът на NOVA Вероника Димитрова разкри още подробности

„Всички разследват - полицията и прокуратурата. Разпитват се свидетели, служители, абсолютно всички. Надявам се да има резултат, защото животът на тези хора е в опасност. Дори не им дават храна и вода, не ги къпят”. Това каза в ефира на „Здравей, България” репортерът на NOVA Вероника Димитрова за жестокостта в Дома за хора с деменция в Пловдив, който стана обект на нейно разследване.

Болногледачи тормозят възрастни в Пловдив, институциите отговарят (ОБЗОР)

„Не е такова поведението на всички служители, но това, което чух от действащи болногледачи - 6 от тях се държат по този нечовешки циничен начин. Общо те може би са 14. Най-лошото е, че много често през нощта е имало по един болногледач на смяна и ние не знаем какво се е случвало. Там няма камери”, заяви тя.

Уволняват виновните за тормоза в социалния дом в Пловдив

„В сградата, на другите етажи, има хора с психични заболявания, за които се грижат други хора. 30 души живеят там. Болните могат да бъдат посещавани от роднини всеки ден. Това, което се показва пред тях, е театър. Те не подозират за какво става въпрос. Отиват и виждат едно добро отношение. Пред нас се разигра същият театър, а буквално е кошмар, филм на ужасите”, смята Вероника Димитрова.

Още разкази за тормоз и издевателства над пациенти в дома в Пловдив (ВИДЕО)

„С удоволствие бих показала всички записи, за да се придобие ясна представа какво се случва. За мен основният проблем е, че въпросните болногледачки са ниско образовани. Едната не може да смята, другата срича. Те нямат никаква представа какво е деменция, щом преценяват, че като ударят някого, той ще си вземе поука. Интересно е, че оперативка, която е записана, е била по повод интриги. Жестокостта и цялото нечовешко отношение не правят впечатление на управителката, която се опита нагло да излъже. След като разбра, че имаме записи, вече реакцията беше друга”, разкри още репортерът.

Полицията проверява социални домове в 13 общини в Пловдивско

Още по темата гледайте във видеото.