Злепоставяне и осъществена принуда са двете престъпления, които се разследват

От Община Пловдив поискаха оставката на управителя на Центъра за настаняване от семеен тип на хора с деменция в Пловдив. От там обещаха да уволнят всички служители, които са си позволили да държат грубо с потребителите на институцията.

„Подобни ситуации ще бъдат строго наказвани”, категоричен бе ресорният заместник-кмет Анести Тимчев.

"Злепоставяне и осъществена принуда са двете престъпления, които се разследват. Проверката ще обхване дълъг срок от време, може би от самото създаване на центъра преди три години, без прокуратурата да изключва появата и на нови нарушения", заяви районният прокурор Атанас Илиев след проверка на прокуратурата в дома.

БРУТАЛНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ БОЛНИ В ПЛОВДИВ: Служители бият и обиждат възрастни хора (ВИДЕО)

Припомняме, че по-рано Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и разпореди проверка на Центъра за настаняване от семеен тип на хора с деменция след репортаж на NOVA. 

В него репортерът на „Здравей, България” Вероника Димитрова показва грубо отношение към болните обитатели от страна на персонала.

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА NOVA: Прокуратурата разпореди проверка на дом за възрастни хора

В репортажа бяха показани свидетелства и аудиозаписи, според които възрастни хора са били унижавани и дори бити от служители на дома. 

 

Видео: БГНЕС

Полицаи влязоха в центъра за настаняване от семеен тип за хора с деменция в Пловдив в късния следобед. Проверката се извърши под наблюдението на Районната прокуратура и полицаи от криминална полиция, както и в отсъствието на директорката на центъра, която е в отпуск. 

Очаквайте подробности!

Репортер: Илиян Велков

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА NOVA: Прокуратурата разпореди проверка на дом за възрастни хора