Бившата актриса Джесика Ман обясни, че отношенията ѝ с Уайнстийн били "сложни"

Обвинителка на филмовия продуцент Харви Уайнстийн заяви в съда, че той е човекът, който я е изнасилил, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Бившата актриса Джесика Ман, която във вторник се разплака при кръстосания разпит, се върна спокойна в съдебната зала за трети ден на показания. Тя обясни, че отношенията й с Уайнстийн били "сложни", но каза: "Искам съдебните заседатели да знаят, че той ме изнасили".
Ман, която е на 34 години, успя да устои на натиска на защитата на Уайнстийн. Адвокатите на бившия филмов магнат четоха имейли и пускаха запис, който самата Ман направила при посещение при психиатър през април 2014 г. Тя казва, че Уайнстийн "се опита да прекрачи граници в живота ми, но аз не му позволих".

Актрисата Анабела Шиора обвини Харви Уайнстийн от свидетелската скамейка

Според защитата доказателствата сочат за съгласие в отношенията между Ман и Уайнстийн и показват, че бившата актриса била манипулатор и си проправяла път чрез сексуалните срещи с Уайнстийн, защото й харесвало да се хвали с познанството им. "Зная историята на отношенията си с него. Зная, че те бяха сложни и трудни. Но това не променя факта, че той ме изнасили", отвърна Ман.

Харви Уайнстийн преди делото: Ползвам услугите на добри адвокати

На въпрос на адвокатката Дона Ротундо колко пъти са правили секс по взаимно съгласие, Ман отговори: "Помня единствено акта, когато той ме изнасили". Разпитите на Ман приключиха във вторник с въпросите на защитата на Уайнстийн, след като прокуратурата реши да не задава повече въпроси.

Джесика Ман и Мими Хейли обвиняват продуцента Харви Уайнстийн в сексуално насилие. Той отрича и твърди, че отношенията с тях били по взаимно съгласие.