Лондон обяви разпространението на вируса за "непосредствена заплаха за общественото здраве"

Броят на чужденците, заразени с новия коронавирус, в Китай нарасна на 27 души. Двама от тях починаха, а трима оздравяха. Това съобщи днес говорителят на китайското министерство на външните работи Гън Шуан, предаде БТА.

Пекин вече е информирал за починалите чужденци съответните държави. Единият е етнически китаец, гражданин на САЩ. На лечение в Китай остават 22 чужденци, разболели си от новата пневмония. Миналата седмица китайското външно министерство информира за 19 заразени чужди граждани, без да съобщи за смъртни случаи.

Пациент със съмнения за коронавирус в Солун

Междувременно, британското министерство на здравеопазването обяви днес, че разпространяването и предаването на новия коронавирус представлява "сериозна и непосредствена заплаха за общественото здраве".

Нови 97 смъртни случаи от коронавируса само за ден

Този ход дава на правителството допълнителни пълномощия в борбата срещу разпространяването на заразата. Министерството определя две болници - "Ароуи парк хоспитъл" и "Кентс хил парк" - като места за изолиране на болните и обявява град Ухан и провинция Хубей в Китай за "заразени зони".

"Любов по време на... коронавирус": Близо 3 000 двойки се венчаха на масова сватба (СНИМКИ)

Китай отпусна над 10 милиарда долара за борба с коронавируса

Досега в Обединеното кралство са регистрирани четири случая с коронавирус. Британците, пристигнали от Ухан, са поставяни под карантина за 14 дни.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК