Всички пациенти са на лечение

Масова зараза с новия коронавирус беше открита в затвор в източната китайска провинция Шандун. Инфекцията е потвърдена при 200 затворници и седем служители по сигурността, се казва в изявление, публикувано в петък от правителствената пресслужба.

ЖИВОТ С БОЛЕСТТА: Десетки милиони китайци продължават да са под карантина

На 20 февруари властите съобщиха, че е приключило тестването на над 2 000 затворници и персонал в затвора Ренхен. В момента всички пациенти са на лечение. Санитарните служби и експерти работят на място, опитвайки се да установят причината за масовата инфекция, информира БГНЕС.

МЕРКИ СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА: Отчет пред депутатите в НС

В петък организационният отдел на провинциалния комитет на провинцията Шандун обяви уволнението на ръководителя на отдела по правосъдие за пропуски в превенцията и контрола на разпространението на вируса в затвора Ренхен.

Първи жертви на коронавируса в кораба, който беше под карантина край Япония

Първият случай в този затвор беше пазачът, чието заболяване беше открито на 13 февруари. След това властите предприеха санитарни мерки, за да предотвратят по-нататъшното разпространение на вируса в затвора.

Разпространиха кадри от призрачния град Ухан (ВИДЕО)

Избухването на епидемията, причинена от новия коронавирус, беше регистрирано в края на декември 2019 г. в китайския град Ухан. Световната здравна организация го призна за извънредно положение с международни размери, описвайки го като епидемия с много огнища.

Коронавирусът продължава да бъде заплаха

Извън Китай са открити случаи на зараза в 25 страни. Според последните данни броят на смъртните случаи в Китай възлиза на 2236, оздравели са около 18,3 хиляди души, броят на инфектираните надхвърля 75 000.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК