Темата коментират Георги Харизанов и Кольо Колев

„За да стане едно нещо компромат, трябва да е изработен, както трябва. В случая не виждаме нищо подобно. Има красиво хубаво момиче, което живее в хубава къща, но какво от това? Къде е връзката с Борисов? Единственият проблем би бил, ако се установят корупционни сделки”. Така социологът Кольо Колев коментира публикацията в испанското издание „Ел Периодико”. В нея се твърди, че властите в Каталуния проверяват връзки на българския премиер по разследване за пране на пари. 

Какво е изданието „Ел Периодико” и кой стои зад него?

Според „Ел Периодико” разследването е започнало след жалба на българска неправителствена организация. В нея се посочвало, че в схемата участват български граждани, а чрез фирми със седалища в Барселона е закупен скъп имот в испанската столица. Сигналът е срещу българка - бившия модел Борислава Йовчева, а разследването проверявало дали тя е свързана с премиера Борисов, твърди изданието. 

Борисов: От 15 години не съм ходил в Барселона, нямам имоти там

По думите Колев компроматът затъмнява истинските проблеми в страната. „Замърсени реки, пресъхнали язовири, тол системата. Това са важните неща”, категоричен е той.

„Доколкото разбирам каталунската полиция отказва да каже срещу кого тече проверка. В резултат на това ние получаваме 8 статии, които отразяват евродепутатът Елена Йончева. Не знам защо целият бивш екип на президента се занимава с тази публикация", каза Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Целия разговор гледайте във видеото