Гост на комплекса е заразен с коронавирус

Поставиха под карантина хотел в Тенерифе. Гост на комплекса - италиански лекар, е показал положителен резултат за коронавирус, пише The Sun.

Сред гостите на хотела е и българско семейство, научи NOVA. От външно министерство потвърдиха информацията.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

"Завеждащият консулската ни служба в Мадрид е в контакт с тричленно българско семейство, което се намира в хотела, и е готов да им окаже пълно съдействие при необходимост. Към момента няма данни за други български граждани в хотела. Испанските власти все още не са разпространили официална информация за националността на гостите на хотела. Хотелът е поставен под полицейско наблюдение и е затворен към момента заради съмнения за наличие на коронавирус на един от гостите - италианец. Очаква се утре да станат ясни резултатите от втория му тест и тогава испанските здравни власти ще решат какви мерки да предприемат, включително дали да поставят хотела под карантина", съобщават от МВнР.

Заразеният гост е от региона Ломбардия, където италианските власти се борят с огнище на новия вирус. Мъжът е отседнал в хотела за 7 дни заедно със съпругата си. Болният е потърсил лекарска помощ в понеделник следобед, след като се почувствал зле.

Трима души са приети в болница в Пловдив след престой в Италия

Около 1000 души са инструктирани да не напускат стаите си, научи NOVA. Четиризвездният хотел е изключително популярен сред британските туристи по това време на годината. Хотелът е обграден от полицаи, които следят за това никой да не напуска сградата.

Борсовите индекси отчетоха сериозни загуби заради коронавируса

„Дадоха ни лист хартия под вратата, на които ни обясниха какво се случва. Нямаме друга информация”, разказа един от гостите в хотела. На гостуващите е раздадена храна и вода.

Какво предприемат властите у нас срещу разпространението на коронавируса?