Преди 20 години старият театър "Гранд сплендид" е преобразуван в книжарница

Аржентина се нарежда сред страните с най-голям брой книжарници на глава от населението в света. В столицата Буенос Айрес се намира втората по красота книжарница на планетата. Като такава я определя "Гардиън" и едни от най-известните пътуващи блогъри.

Посетителите на "Ел Атенео" надхвърлят 1 милион души годишно. Мегаполисът е известен в целия свят не само с чистия си въздух, с най-широкия булевард в света, с тангото, но и с близо и 1000-та си книжарници.

Половината от плажовете по света може да изчезнат до 2100 г.

Преди 20 години старият театър "Гранд сплендид" е преобразуван в книжарница. Балконите и ложите в един от най-големите театри в Южна Америка са превърнати в читални към книжарницата. В една от най-красивите книжарници в света можеш да изгубиш часове в разглеждане на книги от целия свят!

„Цялата атмосфера е запазена от създаването на театъра. Всички орнаменти, фрески и детайли”, разказва Халеф.

"Къси разкази": Пристрастена към пътешествия

Още на първия ден от пристигането си в Буенос Айрес италианецът Винченцо бърза да се потопи в автентичната атмосфера на прочутата книжарница.

"Изключително интересно място! Можеш да намериш всякаква литература! Наистина е впечатляващо! Харесва ми”, казва той.

В книжарницата се провеждат и много културни събития. Редица майстори на перото, знаменитости и световноизвестни изпълнители представят труда си пред публиката.

Какво е да изминеш 49 000 километра за 3 години и с 3 долара на ден? (ВИДЕО)

Мястото е сред задължителните туристически маршрути в Буенос Айрес. Стотици хиляди посетители идват, за да зърнат отблизо атрактивния храм на книгите.

Цялата история гледайте във видеото.