„Живей, пътувай, осмелявай се и никога не съжалявай” е мотото на Мария

„Живей, пътувай, осмелявай се и никога не съжалявай”. Тези думи важат с пълна сила за поредния къс разказ на Мария Йотова. Нейната героиня е на 31 г. и е пристрастена към пътешествията. Напуска работата си в банка и няма никакво намерение да се връща зад бюрото, дори напротив – планира да обикаля света.

"Аз съм Мария и съм на 31 години. Пристрастена съм към пътуването. Не мога да спра да пътувам от 2014-а. През повечето време пътувам сама, защото развивам себе си и се връщам винаги по-силна. От 14-годишна си мечтаех за кариера в банка, но тази среда не приляга на авантюристичната ми личност", каза тя пред камерата на "Събуди се".

„КЪСИ РАЗКАЗИ": Когато помощта за другите може да бъде твоето лекарство

"Бях безработна и си търсих варианти за пътувания. Знаех за проектите по програмата "Еразъм+", които дават шанс да пътуваш без пари. Обиколила съм 20 държави в Европа, а пътуването до Тайван промени живота ми. Изборът ми е да продължавам да пътувам на места, които ще ме накарат да ми е трудно, но ще ме направят по-мъдра", заяви Мария.

Тя обясни, че на Запад хората са забравили да бъдат щастливи. "Когато получим нещо ново, винаги искаме още. Хората в третия свят са щастливи, защото се събуждат сутрин. Те танцуват по улиците, без да имат, каквото и да било, защото имат тук и сега. Целта ми е да прекарвам повече време с тях и да намеря учителите си там. Следващата ми дестинация е Аржентина, близките не могат да разберат нуждата ми от тези пътувания", каза още Мария.

"Започнах да пътувам, за да откривам места, впоследствие се запознах с хората и техните истории. Това ме накара да осъзная колко съм щастлива, преди това не съм смятала, че имам толкова неща, за които да съм благодарна. Пътуването ме кара да търся още информация, емоции и приключения", заяви тя.