Италианците намериха решение за кризата...

Тенисът ще бъде химера до идването на клей турнирите в Мюнхен и Ещорил в края на април заради пандемията с коронавируса.

Най-новата световна зараза постави и най-големите имена в ситуация, в каквато не са били преди. Те спазиха препоръките на здравните власти и опитаха нестандартни начини, за да продължат да правят това, което обичат.

Майката на Анди Мъри - Джуди публикува в социалните мрежи видео, на което двама италианци играят през прозореца плажен тенис.

Първата ни ракета Виктория Томова разкри в социалните мрежи, че чете „Кривата на щастието“ на Иво Иванов и тренира у дома.

Испанската тенисистка Гарбине Мугуруса пък призова хората да спазват карантината:

Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) отмени следващите шест седмици от кампанията. Това означава, че всички състезания от Тура на АТП и от сериите "Чалънджър" до седмицата, започваща от 20 април, няма да се състоят. 

WTA Турът ще поднови турнирите чак на 2 май, когато ще бъдат квалификациите на Mutua Madrid Open. Двубоите от основната схема на клея в Мадрид започват на 4 май.

Заразените с коронавирус у нас вече са 67 (ВИДЕО)

„Темата на NOVA”: Пътят на коронавируса по света

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП