Социалният патронаж също носи храна до вратата

В малките населени места доброволци започнаха да пазаруват за възрасните хора, за да се ограничат максимално излизанията им навън. Социалният патронаж също носи храна до вратата. Примерът е от Монтанско.

В Испания на всеки 7 мин. умира човек, дават таблети на тежко болните да се сбогуват (СНИМКИ)

От два дни Биляна Каменова е подвижният магазин в планинското село Копиловци. Жената работи към общината и се е заела да пазарува на възрастните хора. Кренвирши, пилешки крилца, сладки неща и сапун си е поръчала 81 годишната Цветана. Баба Цветана живее сама, трудно се придвижва и не допуска никой в къщата й. Така се пази от вирусите. Оценява инициативата като много добра. „Излизам само тук по двора, не се събирам с хора. Саламчето ще ми стигнеза около 10 дни“, сподели тя.

5 нови случая на заразени с коронавирус у нас (ВИДЕО)

„На когото мога и когато мога се отзовавам, услужвам на хората и не отказвам за никого“, сподели Биляна.

В съседното село Говежда от днес храната на възрастните хора от домашния патронаж се раздава по домовете, а не на място. На около 30 души в селото храната ще се занася до вратата на къщата им. „От вчера не съм излизала никъде. От сутринта като съм се прибрала край. Якето съм си закачила да се проветрява и да го пече слънцето“, каза Любка Митова, жител на селото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП