Персоналът на лечебното заведение също е под карантина

В Инфекциозното отделение на ломската болница е настанен лекар. Пробата му за COVID-19  е била потвърдена на 20 март. Дни след това той се е почувствал зле. Лекарите, медицинските сестри и санитарите в болницата също са под карантина.

Нови 8 случая на заболели от коронавирус у нас (ВИДЕО)

Заразата тръгна от Лом. От едно семейно събиране - юбилей на 70-годишен мъж. 25 души се бяха събрали в заведение, а една от присъстващите жени се е прибрала дни преди това от Италия. Няколко дни след това възрастно семейство, присъствали на тържеството, се почувствали зле. Те потърсиха лекарска помощ в "Пирогов", а няколко дни след това починаха. Те станаха и първите две жертви на коронавируса у нас.

ИЗВЪНРЕДНО: Първа жертва на коронавируса у нас (ВИДЕО)

Почти месец след това в село Василовци животът продължава в нормален ритъм. Седем от контактните със семейството също дадоха положителна проба. Трима са от същото село. Всички те са били на тържеството.

"Карантината на всички, които са били контактни с починалите, вече премина. Нямат изменения, нямат оплаквания. Могат да се движат спокойно", обясни кметът на селото Огнян Йорданов.

7 души, контактували със заразените с коронавирус в Монтанско, са под карантина

В момента под карантина в селото са 5 души. Един от тях е международният шофьор Робертино. Той дори е поставил бележка на вратата си.

Още по темата гледайте във видеото.