То е записано в нейния замък Уиндзор край Лондон

Британската кралица Елизабет Втора ще направи изключително рядко обръщение към нацията в неделя вечерта във връзка с борбата срещу смъртоносната епидемия от коронавируса, предаде Ройтерс, като се позовава на съобщение на Бъкингамския дворец. 

Променят честванията за рождения ден на кралицата заради COVID-19

„Нейно Величество Кралицата записа специално обръщение към Обединеното кралство и Общността на нациите (бившата Британска общност) във връзка с епидемията от коронавирус”, се казва в съобщението.

Кралицата рядко се обръща пряко към нацията, освен традиционните й коледни послания по телевизията, информира БТА. 

Обръщението, което ще се излъчи в неделя в 22 ч. българско време, е записано в нейния замък Уиндзор край Лондон, където 93-годишната кралица се е уединила заедно със съпруга си принц Филип по време на пандемията.

Бъкингамският дворец: Кралицата е в добро здраве

До 16 часа по Гринуич вчера починалите с COVID-19 нараснаха до 3605 - с 684 повече от предишния ден, което е увеличение от 23% . А до 9 ч днес общият брой на тестуваните за коронавируса е 173 784, като пробите на 38 168 са положителни, предаде Ройтерс.

Принц Чарлз е с коронавирус

Елизабет II се е върнала в Бъкингамския дворец

Борис Джонсън е болен от коронавирус (ВИДЕО)

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП