В много градове властите постепенно затягат мерките

В много градове властите постепенно затягат мерките и то сериозно. В София ограничиха достъпа до паркове и градинки, дори и за собствениците на кучета, а в Бургас образуваха досъдебни производства за хора, събрали се да играят карти.

Предлагат по-ниски глоби за нарушение на мерките при извънредно положение (ОБЗОР)

Ограничителната лента за влизане в  редица столични паркове изненадаха софиянци. „Има ограждания на всички входове на парковете. Хората, които разхождат кучета в парка, биват предупреждавани, записвани са им трите имена и ЕГН-то. Реално актове не са били съставяни”, поясни Георги Вълев.

Нови две жертви с COVID-19, потвърдените случаи са 531

До вчера Георги и познатите му с кучета смятали, че за тях няма ограничения за влизане в парка, ако не се събират с други собственици на домашни любимци.

„Със страх влизаме в парка, като не знаем до кой момент всъщност вече ще започнат да ни санкционират. В прессъобщение на министъра се заяви, че собствениците на кучета не попадат в този забранителен кръг от лица, които не могат да посещават паркове, докато реално черно на бяло няма заповед , която да предвижда такова изключение”, каза още Георги.

Какво трябва да знаем за пандемията, предпазните мерки и рисковете? (ВИДЕО)

„В заповедта на министъра на здравеопазването в самото начало, която не е променяна до ден днешен, се забранява посещението на паркове. Разбира се, устно, когато беше зададен въпрос от ваши колеги за кучетата, министърът даде такова послание”, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Въпреки новите строги мерки, все още няма нито един съставен акт на собственик на куче. „Не глобите трябва да ни ръководят. Нека бъдем отговорни, това е моята молба. Отговорни и съпричастни”, призова столичният кмет. 

САМО ПO NOVA: Говори жената от Карнобат, излекувана от COVID-19 (ВИДЕО)

Само за денонощие полицаите в Бургас обаче са засекли петима души с безотговорно поведение, които са нарушили карантината си.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП