81-годишен мъж даде 219 лева на лекарите от болницата във Видин

81-годишен жител на врачанско село дари цялата си скромна пенсия на лекарите от видинската болница. Вълослав Стратев дава за медиците и по-голямата им сигурност всичките 219 лева, с които трябва да преживее месеца. Няма претенция за какво ще бъдат похарчени. Дарява ги с благодарност и за всяко добро, което според него най-добре може да направят лекарите в настоящата трудна ситуация.

Защо 80-годишна жена дари пенсията си на болницата в Исперих? (ВИДЕО)

Сиромах под прикритие и архонт на сиромашията - така нарича себе си 81-годишният Вълослав. Решил да дари парите на видинските лекари, които винаги са оценявали добрите му възможности да диагностицира, докато бил фелдшер във видинското село Медичевци. Благодарен им е и за доброто им отношение към пациентите му.

“Просто искам да даря на болницата моята скромничка пенсийка”, казва Вълослав.

Това не е първото добро, което прави. Започнал да дарява още преди 40 години. Убеден е, че бедността не идва от липса на пари, а от липса на морални качества.

Даренията в борбата срещу COVID-19 стават все повече

“Който прави добро, получава добро. Такъв е моят морален закон. Аз съм инвалид. Болен съм от рак между другото. 4 години се боля с болестта, но съм проклет оптимист. Не се предавам”, разказва той. Съседите му и го разбират, и не съвсем. Казват, че е добра душа и човек с голяма сърце. Често се събират на улицата и си говорят за живота си такъв, какъвто е. Тези селски сюжети от Добролево дядо Вълослав описва всеки ден. Води дневник от 31 години и е изписал над 10 000 страници от него. Издава и книги със стихове.

„Най-хубавата сентенция, която най-много обичам: „Не всички красиви хора са добри, но всички добри хора са красиви”, казва дядо Вълослав.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП