Сумата влиза по дарителската сметка на лечебното заведение

80-годишна жена дари пенсията си на болницата в Исперих. Със скромната сума жената искала да благодари на лекарите за отношението и човечността и да помогне, доколкото може.

Баба Надие живее в исперихското село Печеница. Дългите години тежка стопанска работа казват своята дума и тогава грижата за нея поемат в болницата в Исперих. 

Състоянието на възрастната жена се следи от кметицата на селото - Севджихан Мехмед. Тя също е много впечатлена от готовността на баба Надие да помага. "Как е посмяла да направи това дарение? От младите обаче все още няма дарения. Ние не можем да направим дарения, а тя се е осмелила да го направи, въпреки годините", коментира Мехмед.

Даряват медицински консумативи за Инфекциозната клиника в Пловдив

Болните колене на възрастната жена за последно я отвеждат в болницата в Исперих. След като лекарите й помагат, сега, според нея, тя е наред да го направи. "От сърце дарих парите. Не ми се свиди. От първия път като чух, че за болницата събират дарения, реших сама да направя дарение", каза великодушната Надие Мехмед.

Така скромната пенсия на жената се озовава в плик, дарен на лечебното заведение.

Продължават даренията за болници и медици от първа линия в борбата с COVID-19

Въпреки че й е било предложено намаляване на сумата, баба Надие отказала и била категорична, че иска цялата й пенсия да отиде за лечебното заведение. Сумата влиза по дарителската сметка на болницата. Там, за около 20 дни, има близо 80 000 лева. Много фирми от региона са благодетели с големи суми.

"Не е само помощ, това е просто някаква съпричастност, която усещаме ние и персонала. Това за нас е много ценно", казва управителят на болницата д-р Абдулах Заргар.

От болницата искат средствата да бъдат възможно най-добре разпределени. "С тези пари основно ще купуваме неща, които дълготрайно да помагат на болницата, естествено и в периода, в който сме - защитни облекла, дезинфектанти", добави д-р Заргар. 

Лечебното заведение обслужва близо 50 000 души, а годишно хоспитализирани са около 5000 пациенти.

Репортер: Деян Герговски

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП