Тя ще се отзовава на сигнали от социалните домове в столицата

Нова линейка за временно ползване през извънредната епидемична обстановка получи Общинската аварийна дирекция в столицата. Реанимобилът ще се отзовава на сигнали от домовете за възрастни хора в София, както и от Кризисния център за бездомни. В линейката ще има парамедик, който ще оказва спешна помощ на място.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че дарението ще намали натиска към болниците и към екипите на „Спешна помощ”.

„Имаме неоценима помощ с предоставянето на тази напълно оборудвана линейка. В нея има кислород и антигенни тестове. Ако има нужда, болният ще се транспортира до лечебно заведение, ако не - ще му се окаже първа помощ. Ще бъде оставен в дома със съответните указания от лекар”, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.