NOVA продължава да ви показва какви са те

Продължават даренията в борбата срещу COVID-19. Хенкел България подкрепи благородната кауза на Българския лекарски съюз „За героите в бяло“ с дарение на средства за закупуването на 847 гащеризони за многократна употреба за медицинския персонал, както и продукти за дезинфекция за домове за възрастни хора в цялата страна.

Така близо четвърт милион лева са събрани до момента от кампанията „За героите в бяло”. Едно от последните дарения е на инспектората към Висшия съдебен съвет в размер на 7 600 лева. Чрез кампанията трябва да се осигурят маски, предпазни облекла и дезинфектанти за болничния персонал в цялата страна.

Военно-медицинска академия вече разполага със система за наблюдение на пациенти в домашни условия. Тя е разработена от българската IT компания „Алтерко Роботикс”. Дарените на ВМА апарати са 50 на брой, като от фирмата планират да предоставят безвъзмездно на лечебното заведение още 500. Така България става първата страна в света, в която лекарите могат да наблюдават виталните параметри на болните от COVID-19, докато пациентите са си вкъщи.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.